Snel afspreken of eerst nog chatten?

Jack kan zijn geluk niet op. Hij heeft via een datingsite contact met een vrouw met mooie donkere krullen.

Dagelijks sturen ze elkaar uitnodigende en tot de verbeelding sprekende berichten. Jack geniet van dit veilige mailcontact.

Zo leren ze elkaar alvast beter kennen, zonder dat hij zichzelf al hoeft bloot te geven.

Op deze manier lijken ze elkaar al jaren te kennen. Jack kan er niet omheen, hij voelt al vlinders in zijn buik! Wat kan er nu nog misgaan, denkt Jack.

Na zes weken mailcontact is zijn enthousiasme niet meer te stoppen. Ze ontmoeten elkaar live. Zou Jack die vlinders nog voelen bij hun ontmoeting?

Ontmoeten

Als je elkaar via een datingsite leert kennen, is het aanlokkelijk om oeverloos te blijven mailen. Het is veilig. Je hoeft nog niet zichtbaar te zijn en toch leer je elkaar langzaam kennen.

Vooral voor introverten kan dat een aantrekkelijke mogelijkheid zijn. Er is echter een valkuil.

Naarmate je langer met elkaar mailt, creëer je onbewust een droombeeld van elkaar in je hoofd, dat vaak niet overeenkomt met de werkelijkheid.

Dat jij al vlinders in je buik voelt door jullie mailcontact, wil nog niet zeggen dat die vlinders ook fladderen tijdens een ontmoeting. Blijven de vlinders weg, dan valt jouw virtuele droombeeld in duigen.

TIP: wanneer je elkaar via een datingsite leert kennen, spreek dan op korte termijn af voor een live ontmoeting. Stuur maximaal twee à drie korte berichten over en weer, voordat jullie afspreken.

Waarom snel afspreken?

Je leert elkaar pas echt kennen tijdens een ontmoeting. Internet filtert namelijk belangrijke lichaamstaal, zoals: de stem, oogopslag, de lach en hoe de ander reageert op jou en onverwachte situaties.

Juist die non-verbale gedragingen bepalen in belangrijke mate of je iemand aantrekkelijk vindt.

Resultaat

Zodra je elkaar ontmoet, kun je elkaar in de ogen kijken en krijg je een gevoel van elkaar. Doordat je elkaars lichaamstaal ziet, ontstaat er een completer beeld. Je voorkomt dat je een droombeeld schetst, wat vaak niet realistisch is.

Kom ook naar het webinar Vijf manieren waarop 45+ singles hun dates ongemerkt saboteren (incl. aanpak die wél werkt)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *