Durf jij jezelf bloot te geven?

Op een zonnig terras ontmoeten jullie elkaar weer. Jullie eerdere speeddate avontuur werd  beloond met een match. Een nieuwe afspraak was zo gemaakt en nu zien jullie elkaar in een sfeervolle, eeuwenoude stad.

Haar slanke verschijning maakt je weer blij, net als op die bewuste ‘flits’ avond. Het liefst lach je voluit, maar nu blijft het bij een zuinige glimlach. Op jouw manier ben je enthousiast. Is zij dat ook?

Die gedachte overvalt je. Je wilt een goede indruk maken en tegen beter weten in, stel je haar onpersoonlijke vragen. Het ijs lijkt gebroken. Het verlengen van de drie speeddate minuten blijkt geen probleem. Zij is ook geïnteresseerd in jou. Althans, dat maak je op uit de persoonlijke vragen die zij zonder schroom aan je stelt.

Haar directheid brengt je van je stuk. Je verslikt je bijna in je tonic en beantwoord haar indringende vragen zo goed en kwaad als je kunt. Deze vrouw weet van wanten. “Sorry hoor, maar ik heb het idee dat je sociaal wenselijke antwoorden geeft”, hoor je even later niets vermoedend. Jezelf echt laten zien vind je lastig, want vindt zij je dan nog leuk? Of knapt ze af?

Na haar niets verhullende woorden, schraap je jouw keel en vraagt naar haar favoriete vakantiebestemming. Zorgvuldig kies je je woorden, maar de spanning in je lijf neemt alleen maar toe.

Sociaal wenselijke antwoorden

Door sociaal wenselijke antwoorden leer je elkaar nauwelijks kennen, terwijl je dat wilt bij een date. Je doet niet alleen jezelf tekort, maar ook haar. Zij krijgt geen goede indruk van jou, waardoor je haar de kans ontneemt om jou te leren kennen. De klik tussen jullie krijgt zo geen schijn van kans.

Openheid

Zodra je tijdens een date laat zien waar je voor staat, wat je leuk, maar ook lastig vindt, onthul je een deel van jezelf. Jouw persoonlijkheid komt naar voren. Het gesprek verschuift van onpersoonlijk naar persoonlijk, wanneer je jezelf openstelt voor de ander. Je wilt de ander persoonlijk leren kennen, met al haar leuke en minder leuke kanten.

Klik

Het resultaat is een oprecht, bijzonder en intens gesprek, waar je thuis nog met een glimlach aan terugdenkt. Misschien ontdekken jullie wel overeenkomsten bij elkaar? Of delen jullie thema’s die een gevoel van vertrouwen scheppen? Die ingrediënten zorgen ervoor dat je het daten achter je laat en straks samen geniet van een liefdevolle relatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *