Dit is de reden waarom je nog een jaar single blijft.

Ongeduldig flitsen je ogen langs profielfoto’s van glimlachende vrouwen. Vooral vrouwen met blauwe ogen en lang blond haar beloon je met aandacht. Je bent lid van een datingsite, want je bent klaar voor een serieuze relatie. Laat de ware nu maar komen!

Wespentaille

Sommige vrouwen beschrijven zichzelf in geuren en kleuren, maar jij bekijkt zonder uitzondering eerst haar datingprofiel foto’s. Jouw blik wordt gevangen door foto’s van jonge vrouwen met een wespentaille en stralende lach. Met minder neem je geen genoegen. Waarom zou je? Zelden laat je je verleiden door haar datingprofiel tekst, want al gauw krijg je het idee dat ze veel te laag of juist te hoog is opgeleid voor jou. Of simpelweg dat haar lengte van 1.82 meter of gewicht van 74 kilogram niet in jouw plaatje past.

Wauw-factor

Je wilt een vrouw die jou het ‘wauw-gevoel’ geeft, maar hoe perfect ben je zelf? Het is elke keer net geen match, terwijl je dat zo graag wilt. De moed zakt je in de schoenen. Gelukkig maar voor even. De verleiding om profielfoto’s te bekijken kan je niet weerstaan.

Met glunderende ogen scroll je langs een reeks vakantiefoto’s op haar profiel, waarop ze glimlachend een grote zonnebril draagt, die ontworpen is door een bekende Italiaanse ontwerper. Je bent verkocht. Het voelt alsof je in een snoepwinkel staat en alle ‘online vrouwen’ even makkelijk bereikbaar zijn.

In al je enthousiasme tik je een kort contactverzoek, met als onderwerp: ‘leuke foto’. De tekst in het contactverzoek houd je uiterst kort en oppervlakkig, in de hoop dat ze enthousiast terug reageert.

TIP: Kijk verder dan haar profielfoto en lees haar profieltekst. Daarmee vorm je een completer beeld, dat veel verder gaat dan haar uitstraling. Een vrouw wil gewaardeerd worden om wie zij is, niet alleen om haar uiterlijk. Om een live ontmoeting met haar te krijgen (en dat wil je), lees je eerst grondig haar profieltekst. Wat spreekt je daarin aan en waarom? Welke raakvlakken hebben jullie?

Uit jouw contactverzoek blijkt dat je haar profieltekst goed gelezen hebt. Je laat blijken, dat je oprecht geïnteresseerd bent in haar. Op pakkende en originele wijze maak je haar duidelijk waarom jij vindt dat jullie een goede match zijn.

2-0 voorsprong

Zij merkt dat je de tijd hebt genomen om haar profiel te lezen en dat je oprecht interesse toont in wie zij is. Daarmee heb je een enorme voorsprong op talloze mannen die gehaast een onpersoonlijke reactie met taalfouten sturen. Zo sta jij al met 2-0 voor en heb je een aanzienlijk grotere kans op een positieve reactie van de vrouw die je live wilt ontmoeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *